Malzeme:
500 gr ıspanak
500 gr pazı
250 gr taze soğan
6 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Ispanakları ve pazıları ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyalım diğer
tarafta yayvan bir tencerede yarım su bardağı zeytinyağıyla incecik kıydığımız taze soğanı hafifçe kavuralım,ıspanak ve pazıları ilave edip birlikte sekiz-on dakika kavurup
karabiber,kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuzumuzu ilave edip malzemeye yumurtaları kırmak için alt tane göz açalım ve yumurtaları
kıralım,yumurtalar istediğimiz kıvamda piştiğinde sıcak olarak servis
yapalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder