Malzeme:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaışı karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sumak
2 litre su
tuz
Yapılışı
Mercimek ve bulguru ayıklayıp yıkayalım tencereye koyalım,soğanı soyup dörde bölelim ilave edelim ve listede yazılı olan diğer malzemenin hepsini tencereye ekleyip iki litre suyu da üzerine boşaltalım ve kaynamaya başladığında mercimek,bulgur tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim ve el blenderinden geçirip limon eşliğnde sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not: çorbaların suyu az geldiğinde yani kıvamı koyu olduğunda kaynar su ilave ederek arzu ettiğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder