Bu Blogda Ara

30 Ocak 2011 Pazar

Etli Enginar Dolması


Malzeme:
300gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
 1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1/2 demet reyhan
tuz
8-10 adet enginar
Yapılışı:
Önce enginarlarn saplarını kesip,dış yapraklarını kopararak,ortasındaki tüylümsü kısmını yemek kaşığıyla boşaltalım,ayklanmış enginarları kararmaması için bol limonlu suda bekletelim .Bir karıştırma kabına pirinci koyup yıkayalım,kıymayı ilave edelim, soğanı yemeklik doğrayalım,zeytinyağı,salça ,karabiber ve tuz ekleyelim ,içine dereotu,  reyhan ve naneyi incecik kıyalım ve dolma harcını iyice karıştıralım .Hazırladığımız enginarların önce ortasını sonra yapraklarının arasını dolma harcıyla dolduralım ve hazır olan dolmalarımızı tencereye yerleştirelim, üzerini aşmayacak kadar  su koyalım ve kaynama elde ettikten sonra ocağı kısarak enginarlar ve pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ve sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun. 
Not:Enginar saplarının kabuklarını soyup,sert olmayan iç kısımlarını da doğrayarak tencereye ilave edebilirsiniz,yenebilir kısımlarındandır.
Not:Taze asma yaprağı ile enginar aynı zamanda çıkan  mevsim sebzelerinden,enginarın yanına bir kaç tane taze yapraktan sarma yapmayı   ihmal etmiyoruz ve çok güzel yakışıyor.


Hiç yorum yok: