Malzeme:
1 çay bardağı pirinç
500 gr yoğurt
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 litre su
tuz1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 litre su
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (veya ne kullanıyorsanız)
Yapılışı:
Tencereye yıkanmış pirinci ve iki litre suyu koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim,damak tadımıza göre tuz ekleyelim ayrı bir kasede yoğurt ve unu iyice çırpalım ve kaynayan çorba tenceresine karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim,üç beş taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.Küçük bir tavada bir kaşık yağı kızdıralım incecik kıydığmız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım, nane ve pulbiberi de ekleyip,çorbanın üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder