eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
3 adet baklavalık yufka
50 gr tereyağı
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı ceviziçi
1/2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Yufkalardan bir tanesini mutfak tezgahına yayıp üzerine eritilmiş tereyağının yarısını sürelim üzerine ikinci yufkayı yayıp kalan tereyağını da onun üzerine sürelim,üçüncü yufkayı yayıp,tahin ile pudra şekerini karıştırıp üçüncü yufkanın üzerine sürelim,iri çekilmiş cevizi eşit şekilde yufkanın her tarafına serpiştirelim, ve uzun kenarından başlayarak sıkıca bir rulo yapıp beşer santimetre uzunluğunda keserek pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayalım,170 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız kuru baklavalarımız soğuduğunda servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Not:Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de serpiştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder