Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2018 Cuma

Krokan

eskimutfak.blogspot.com


























Malzeme:
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık,fıstık,badem (arzu ettiğimiz kuru yemiş çeşidi)
1 su bardağı susam

Yapılışı:
Tüm malzemeyi yapışmaz bir tavayla ocağa koyuyoruz,devamlı karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz,yapışkan bir kıvam olacak ve çok hafif rengi değiştiğinde,fırın tepsisis büyüklüğünde kesilmiş pişirme kağıdının üzerine döküp hızlı bir şekilde düzeltip, bıçakla yine hızlıca küçük kareler halinde kesiyoruz (eğer kesmek istemiyorsak soğuduğu zaman kırarak da parçalara ayırabiliriz)  ve soğuduğunda kapaklı kavanozlara doldurup,tüketilmek üzere kilere koyuyoruz.
Afiyet olsun.
Not:Arzu ederseniz tek çeşit kuruyemiş veya sadece susam ile de yapabilirsiniz.


















Hiç yorum yok: