Bu Blogda Ara

12 Ekim 2017 Perşembe

Vişne Likörü

eskimutfak.blogspot.com







































Malzeme:
500 ml etil alkol
500 gr toz şeker
1 kg vişne
3 adet kabuk tarçın
6-8 adet karanfil
4-5 adet kakule
1 adet muskat

Yapılışı:
Vişnenin sadece sapları ayıklanmış olarak tüm malzemeyi bir cam kavanoza koyuyoruz,kapağı kapatıp  bir dolap içinde bir ay bekletiyoruz.Bir ay sonunda vişne likörümüzü süzerek şişelere dolduruyoruz ,sıkıca kapatıyoruz ve  iki ay süreyle de bu şekilde  beklettikten sonra,arzu ettiğimiz zaman  kahve yanında veya çikolata eşliğinde tüketiyoruz..Veya nasıl tüketmek isterseniz.
Tarifi uyguladığınızda aroması çok hoş bir likör elde edeceksiniz.
Afiyet olsun.

Not-1-Ben vişne likörü yaparken su kullanmıyorum çünkü  vişnenin suyu yeterince   çıkıyor ve likörü inceltmek için de bu miktarı lezzet ve kıvam bakımından  uygun buluyorum.


Not-2-Süzerek ayırdığımız vişne tanelerini dondurucuda saklayarak kek ve  pastalarda   kullanabiliriz.








Hiç yorum yok: