eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
2 adet kırmızı pancar
1 adet ayva
1 adet yeşil elma
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 limon
1/2 su bardağı koruk suyu veya nar ekşisi
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz
Süslemek için maydanoz,mısır,nar taneleri de kullanabilirsiniz.
Bu defa ben mısır kullandım.
Yapılışı:
Pancar ,ayva ve elmayı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra hepsini rendeliyoruz, bir kasenin içine dövülmüş sarımsak,zeytinyağı,yarım limon suyu,yaz aylarında koruk suyu,kış aylarında nar ekşisi ve yeterince tuz koyarak ve iyice karıştırarak salatamızın sosunu hazırlıyoruz ,servis tabağına yerleştirdiğimiz salata malzemesinin üzerine sosu gezdirip, kırılmış cevizlerle beraber arzu ettiğimiz süsleme malzemelerini de ekledikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Tüm malzeme çğ olarak kullanılacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder