Bu Blogda Ara

16 Ekim 2015 Cuma

Kesme Aşı

eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (ev makarnası)
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) veya 1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
tuz
Yapılışı:
Önce mercimeği yeterince su ile haşlayıp süzüyoruz,tencereye yağı koyup soğanı ince kıyarak pembeleşene kadar kavuruyoruz,salçayı ilave edip beraber salça eriyene kadar karıştrarak pişiriyoruz,üzerine altı su bardağı su ve yeterince tuz  ilave edip mercimekleri de ekliyoruz,kaynamaya başlayınca erişteyi  ilave edip hepsini birlikte  pişiriyoruz.Tüm malzeme yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde pişmiş olan yemeği ocaktan alıyoruz ve kuru nane serpiştirerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Not: Arzu ederseniz erişte hamuru malzemesinden zar büyüklüğünde keseceğiniz hamurları yağda kızartıp,kesme aşının üzerinde  servis edebilirsiniz.

ESKİ MUTFAK : Evde Erişte-ev Makarnası Yapımı

Hiç yorum yok: