Bu Blogda Ara

16 Ekim 2015 Cuma

Acı Biberli Domates Sosu

eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1 kg  yeşil sivri acı  biber
4 kg domates
3 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
tuz
4-5 adet kavanoz
Yapılışı:
İnce kıydığımız biberi tencereye koyduğumuz zeytinyağında hafifçe kızarıncaya kadar kavuruyoruz,üzerine kabukları soyulmuş,doğranmış domatesleri ve soyulmuş ince kıyılmış sarımsakları ilave ediyoruz,bu şekilde ortalama yarım saat pişirip yeterince tuz ilave ediyoruz ve
 daha önceden yıkayıp kurulayarak hazırladığımız kavanozların içine kaynamaya devam etmekte olan biberli  domates sosundan kavanozların üzerinden bir parmak eksik kalacak şekilde doldurup,kurulanmış kapaklarını hızlıca ve sıkıca kapatarak bir mutfak havlusunun üzerine kapak aşağıda kalacak şekilde sıralıyoruz.Kış aylarında kahvaltılarda veya acı sos kullanmak istediğimiz tüm yemeklerin yanında afiyetle tüketiyoruz.


eskimutfak.blogspot.com


Not-1- Kavanozları kaynar acı biberli domates sosuyla doldurduktan sonra kapak alta kalacak şekilde soğumaya bıraktığımızda bir anlamda da  vakumlamış oluyoruz.Sıcaklık kapağın kavanoza yapışmasını sağlıyor.
Not-2-Acı biberli domates sosu  tamamen tükeninceye kadar ocakta  kaynıyor olarak kavanozlara doldurmalıyız.Eliniz sıcaklığa dayanamayabilir bunun için fırın eldivenlerinizi kullanabilirsiniz.ama kapaklar mutlaka çok sıkı kapanmalı.
Not-3- Acı biberli domates sosu doldurup kapattığımız kavanozlar soğuduğunda kapaklar hafifçe içe doğru çöker bu vakumlama işleminin başarılı olduğunu gösterir, soslarınızı bu şekilde bir yıl süreyle kullanabilirsiniz.Eğer  kapağı çökmeyenler varsa onları da hemen kullanarak tüketebilirsiniz.
(ayrıca domates miktarını istediğiniz kadar azaltıp,çoğaltabilirsiniz)


Yorum Gönder