Bu Blogda Ara

26 Temmuz 2015 Pazar

Yaz Türlüsü (güveçte)

eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
250 gr  kuşbaşı et
300 gr taze fasulye
150 gr bamya
3 adet patlıcan
2 adet kabak
5-6 adet yeşil biber
5 adet domates (iri)
1 baş kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yaplışı:
Tüm malzemeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra;patlıcan,biber,kabak,soğan,sarımsak,fasulye doğruyoruz,bamyaları ,kabukları soyulup doğranmış domatesleri, kuşbaşı etimizi   yeterince tuz ilavesiyle harmanlayıp( hepsini çiğ olarak) güveçe yerleştiriyoruz,üzerine zeytinyağını gezdirip kapağını kapadıktan sonra 220 derece ısıtılmış fırında ortalama iki saat pişiriyoruz.Afiyet olsun.
 
 
Not:Fırında güveçten tek farkı etinin daha az ve  sebzesinin daha fazla olması.Yani birinin et yemeği diğerinin sebze yemeği sayılması.Ve yine su koymadan ,domatesin ve sebzelerin suyu ile pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: