Bu Blogda Ara

19 Nisan 2015 Pazar

İzmir Köfte

eskimutfak.blogspot.com







































Malzeme:
500 gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet patates
4 adet yeşil sivri biber
5 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1/3 su bardağı zeytinyağı ( veya her hangi bir yağ)
tuz
2 su bardağı su

Yapılışı:
 Yoğurma kabına ıslatılıp,sıkılmış ve ufalanmış ekmekleri,kıymayı,karabiberi,kimyonu,bir tatlı kaşığı tuzu koyup yoğuruyoruz ve istediğimiz şekilde köfteler yapıyoruz,yapışmaz bir tavayı bir yemek kaşığı yağla yağlıyoruz ,ocağa koyuyoruz,soyulmuş ve elma dilimi kesilmiş patatesleri tavaya koyup alt  üst çevirerek kızartıyoruz ve fırın kabına alıyoruz,köfteleri de aynı şekilde hafifçe yağlanmış tavada kızartıp fırın kabındaki patateslere ilave ediyoruz, iki adet domatesi ve biberleri dilimleyip köfte-patatesin  üzerine yerleştiriyoruz,bir kasenin içinde geriye kalan üç adet domatesi rendeliyoruz, salça,zeytinyağı,yeterince tuzu (köftenin tuzlu olduğunu hesaba katarak)koyup iki su bardağı su ile inceltip köfte-patatesin üzerine gezdiriyoruz,200 derece ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not:Ben İzmir köfteyi çok sulu bir kıvamda sevmiyorum,daha doğrusu yemekleri çok suyla pişirmem,sebzeleri ve bazı et çeşitlerini kendi suyuyla pişirmeyi tercih ederim. İzmir köfte bu miktar su ile ideal oluyor(bana göre). Yemeği tabağınıza koyduğunuzda sosa bulanmış bir kıvam ve çok lezzet  bulacaksınız.

Hiç yorum yok: