Bu Blogda Ara

16 Nisan 2015 Perşembe

Gül Reçeli

eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
500 gr gül yaprağı
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 su bardağı su
Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanmış gül yapraklarını süzdürüp,bir tencerenin içinde şekerle beraber yoğurur gibi karıştırıp bir gün bekletelim,  ikinci gün tencereye suyu da ilave ederek ocağa koyalım ve kaynatalım,kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve  reçel kıvamı alıncaya kadar kaynatmaya devam edlim,istediğimiz kıvama geldiğinde limon suyunu ekleyip bir kaç taşm daha kaynatalım ve ocaktan alalım.Reçelimiz biraz soğuduğunda kavanozlara doldurup ,kullanmak üzere saklayalım.Afiyet olsun.

Not: Reçel için kullandığımız güller pembe, kokulu reçellik güllerdir,bizim Isparta gülü dediğimiz tür.

Hiç yorum yok: