Bu Blogda Ara

7 Şubat 2015 Cumartesi

Türk Mutfağı ile ilgili küçük bilgiler-1-

eskimutfak.blogspot.com

            Zaman zaman  bazı yemek tarifleri okuyorum,örneğin "Türk Mutfağı"nın özelliğini bozan tarifler.Türk mutfağı geleneksel bir mutfaktır ve  kurallarına mutlaka sadık kalınmalıdır,illa ki değişik bir reçete uygulanmak istenirse bu belirtilmelidir  . Bunlardan bir tanesi ile ilgili bir kaç cümle paylaşmak istiyorum şimdi,izninizle.
          Zeytinyağlı Yemekler: zeytinyağlı yemeklerde salça asla kullanılmaz,kullanılmamalıdır çünkü geleneğinde  yoktur.Yani bu bir Türk Mutfağı kuralıdır!  Örneğin: taze fasulye,barbuya, sebze kızartması ve ege bölgesine özgü  taze börülce pişirilirken mevsiminde domates kullanılmalı.Kışın ise yazdan hazırladığımız domates pürelerini kullanmalıyız.
          Ve asla salça kullanılmamalıdır.Bazı zeytinyağlı yemeklerde ise  ne domates ne de salça kullanılmaz bunlara örnek olarak  ,zeytinyağlı enginar,zeytinyağlı şevketi bostan,zetinyağlı kereviz,zeytinyağlı pırasa ve zeytinyağlı baklayı gösterebiliriz.
        Gelenekselleşmiş değerleri korumanın yolu aslına uymaktan geçmelidir.
Sevgilerimle.


Hiç yorum yok: