Bu Blogda Ara

12 Aralık 2014 Cuma

Damla Sakızlı Kurabiye




















Malzeme:
250 gr margarin veya tereyağı
500 gr nişasta
1 su bardağı un
2 yumurta
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1çay kaşığı dolusu damla sakızı(ezilerek toz haline getirilmiş)
Yapılışı:
Yağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)ve  şekeri yoğurma kabında tamamen karışıncaya kadar yoğuralım,yumurtaları ekleyip tekrar iyice karıştıralım,un-nişasta-damla sakızı ve kabartma tozunuda ekleyip iyi bir hamur oluncaya kadar yoğuralım(yumuşak bir hamur oluyor) ,fırın tepsisine pişirme kağıdı yayıp ceviz iriliğinde kurabiyeler yapıp tepsiye sıralayalım ve 200 derece ısıtılmış fırında hafifçe sararıncaya kadar pişirelim.Kurabiyeler soğuduğunda tepsiden servis tabağna boşaltalım (sıcakken kıpırdatırsanız darmadağın oluyor) ağızda dağılandan fazla darmadağılan mis gibi  damla sakızlı kurabiyelerimizi çay- kahve eşliğinde ikram edelim .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: