Bu Blogda Ara

10 Eylül 2013 Salı

Turunç Reçeli

Malzeme:
10 adet turunç
1 kg toz şeker
3 su bardağı su

Yapılışı:

Turunçların kabuğunu rendenin ince tarafıyla  rendeleyelim,kabuklarını  elma dilimi şeklinde  ve beş santimetrelik şeritler halinde dilimleyelim. (turunçların iç kısımlarını daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz,tururnç suyu kışın etli lahana sarmasına ,kerevize ve salatalara çok yakışır)
Dilimlediğimiz kabukları rulo yapıp  iğne yardımıyla pamuklu bir ipe dizelim,tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra ,bol kaynar suda on dakika haşlayıp süzelim.(bu işlem acılığının giderilmesi içindir)
Ve sıra turunç kabuklarının  iplerini çıkaralım.Bir tencereye üç su bardağı suyu ve bir kilogram  şekeri koyup kaynatalım,kaynamaya başladıktan sonra  ocağı kısarak  on  dakika kaynatıp hafif kıvam almasını sağlayalım ve turunçları tencereye ekleyelim. Ortalama yarım saat kısık ateşte kaynattıktan sonra kıvamını kontrol edip istediğimiz kıvama geldiğinden emin olduktan sonra (eğer hafif akışkan ise kısa bir süre daha kaynatılabilir)ocaktan alıp soğuduktan sonra kavanozlara boşaltarak kahvaltılarda ve istediğimiz diğer şekillerde (pankeklerle,yoğurtla,keklerde,pastalarda)kullanalım.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder