Malzeme:
15 adet turunç
1+1/2 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 adet limon
Yapılışı:
En son tencereye acılığını giderip süzdüğümüz turunç kabuklarını, üç su bardağı suyu ve bir buçuk kilogram şekeri koyup kaynatalım,kaynamaya başladıktan sonra reçel istediğimiz kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte ortalama bir ,bir buçuk saat kaynatalım.Bu aşamada hâlâ ipe dizili olarak kaynamakta olan turunçları bir çatal yardımı ile ipinden tutup havaya kaldıralım, makas ile altan ipini keselim,turunçlar kaynamakta olan reçel tenceresine dökülsünler ve hemen bir limonun suyunu ilave edelim ve beş dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonra kavanozlara boşaltalım soğuduğunda kapaklarını kapatıp,kahvaltılarda ve istediğimiz diğer şekillerde (pankeklerle,yoğurtla,keklerde,pastalarda)kullanılmak üzere kilerimize kaldıralım..
Afiyet olsun.
Not-1- Reçel için kalın kabuklu turunçları tercih edelim.
Not-2- Reçelin kıvamını kaynatma süresini azaltıp çoğaltarak ve kontrol ederek
arzu ettiğiniz kıvamda yapabilirsiniz.
Not-3-Turunçlar tatlandırılmak için kayanatılırken beyaz süngerimsi kısımları bir miktar su çekiyor bu nedenle yukarıda yazılı olan su miktarı yeterli olmaktadır.
Benim turunçlarım oldukça kalın kabukluydu ve kıvamını koyu (bal kıvamında) sevdiğim için biraz daha fazla kaynattım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder