Bu Blogda Ara

28 Ocak 2011 Cuma

Etli Bostan Patlıcan


Malzeme:
1kgbostan patlıcan
500gr kuşbaşı kuzu eti
1 baş irice kuru soğan
500gr domates
3-5 adet sivri biber
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı etsuyu
tuz
ayrıca ptlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Önce eti  tam yenecek yumuşaklık elde edinceye kadar haşlayalım,patlıcanları alacalı soyup,dikine ikiye bölerek tuzlu suda bekletelim,diğer tarafta iki kaşık yağda önce soğanları yemeklik doğrayarak kavuralım,kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip onlarıda yumuşayıncaya kadar kavuralım,ayıklanmış sarımsakları haşlanmış kuşbaşı etleri de ekleyerek biri iki çevirip,karabiberi ve damak tadımıza göre tuzuda katıp ocaktan alalım.Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcanları kurulayarak bol yağda kızartıp,delikli bir kepçeyle çıkararak bir fırın tepsisine sıralayalım,daha önce hazırladığımız etli harcı,yemek kaşığı ile ortalarını yumuşatıp havuz gibi açtığımız  patlıcanların ortasına dolduralım , yeşil biberlerimiz ve domates dilimleri ile süsleyelim üzerine bir su bardağı et suyu  gezdirerek sıcak fırnda yarım saaat pişirelim ve sıcak servis edelim.Afiyet olsun.




Yorum Gönder