Bu Blogda Ara

28 Ocak 2011 Cuma

Et Yahni

Malzeme:
1kg  kuşbaşı et(dana veya kuzu arzuya göre)
2 baş kuru soğan
500 gr domates
2-3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Tencereye iki yemek kaşığı yağı koyalım ve iki adet soğanı yemeklik kıyıp hafifçe kavuralım,eti ilave edip kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım etlerin üzerine ilave edelim,sarımsakları,doğranmış sivri biberleri ve tane karabiberleri ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte,domatesin suyu ile yumuşayana kadar pişirelim(domatesin suyu yeterli olmazsa azar azar miktarda kaynar su ilave edebiliriz)yemeğimiz yenebilecek yumuşaklıkta piştiğinde damak tadımıza göre tuzunu ekleyip servis edelim.Afiyet olsun.
Not :1-Tuz et yemeklerine,eti  sertleştirebileceği için en son eklenmelidir
        2-Düdüklü tencerede daha kolay ve kısa sürede sadece domates suyu ile pişirilebilir.

Hiç yorum yok: