Bu Blogda Ara

30 Ocak 2011 Pazar

Düğün Çorbası

Malzeme:
100gr kıyma
500gr yoğurt
1 çay bardağı un 
2 adet iri domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı+1 tatlı kaşığı tereyağ(veya ne kullanıyorsanız)
2 litre su
tuz
Yapılışı:
Tencereye bir tatlı kaşığı yağı ve kıymayı koyup kavuralım,kabukları soyulup rendelenmiş domatesi ekleyip onu da kavuralım,suyu koyup kaynamsını beklerken sarımsakları dövüp içine katalım.ayrı bir kasede yoğurt ve unu iyice çırpalım ve kaynayan çorba tenceresine karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim,üç beş taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.Küçük bir tavada bir kaşık yağı kızdıralım nane ve pulbiberi ekleyip,çorbanın üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.afiyet olsun.

Not. Düğün çorbası tavuk veya parça etlede yapılabilr,ben bu çorbanın ruhuna en fazla uygun olarak  yukarıda yazdığım malzemeyi buluyorum ve bu şekilde yapıyorum.

Hiç yorum yok: