Bu Blogda Ara

30 Ocak 2011 Pazar

Yayla Çorbası

Malzeme:
1 çay bardağı pirinç
500 gr yoğurt
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 litre su
tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı  pulbiber
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (veya ne kullanıyorsanız)

Yapılışı:
Tencereye yıkanmış pirinci ve iki litre suyu koyup  pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim,damak tadımıza göre tuz ekleyelim ayrı bir kasede yoğurt ve unu iyice çırpalım ve kaynayan çorba tenceresine karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim,üç beş taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.Küçük bir tavada bir kaşık yağı kızdıralım incecik kıydığmız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım, nane ve pulbiberi de  ekleyip,çorbanın üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.afiyet olsun.



Yorum Gönder