Bu Blogda Ara

13 Ekim 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


Malzeme:
500 gr asma yaprağı
500 gr pirinç
1+1/2 su bardağı zeytinyağı
4 baş iri kuru soğan
3 yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı dolusu tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
su
Yapılışı:
Asma yaprakları taze ise üzerlerine kaynar su döküp yumuşamasını sağlayın,salamura ise yine kaynar su ile fazla tuzunu alıp,daha yumuşak olmasını sağlayın,böylece yapraklar daha kolay sarılacaktır,pirinci yıkayın suyunu süzüp  kenarda bekletin,tencereye zeytinyağını koyup içine kuru soğanları incecik kıyın ve pembeleşene kadar kavurun ,içine pirinci, kuş üzümünü,çam fıstığını ekleyip bir iki daha çevirin daha sonra karabiber,yenibahar,tarçın,şeker ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın üzerine iki su bardağı kaynar su koyup pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin ve ocağı kapatıp harcın ılınmasını bekleyin.Asma yaprağını bir tepsinin,tabağın veya elinizin ayasına açın harçtan bir miktar koyup incecik sarmalar yapın ve yayvan bir tencereye düzgünce sıralayın,malzemenin tamamını bu şekilde tükettikten sonra tencereyi ocağa koyup bir bir buçuk su bardağı kadar kaynar suyu üzerine ekleyip kaynamasını sağlayaın.Kaynayan tencerenin altını kısıp pirinçler tam yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra soğutarak ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

Not:Zeytinyağlı sarmaları ince uzun,etli sarmaları ise küçük küçük sarmalıyız.

Yorum Gönder