Bu Blogda Ara

13 Ekim 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya

Malzeme:
1 kg barbunya
2 baş iri kuru soğan
4 adet domates
2 diş sarımsak
1çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
1 demet maydanoz
tuz
su
Yapılışı:
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın,tencereye zeytinyağını koyup soğanları incecik kıyarak hafifçe kavurun,domateslerin kabuklarını soyup doğrayarak tencereye ilave edin ve bir iki dakika daha kavurun sarımsakları incecik kıyarak içine katın, havuçları istediğiniz şekilde doğrayıp barbunyalarla beraber tencereye ilave edin,üzerini iki üç parmak geçecek kadar kaynar su koyarak kısık ateşte ara sıra sallayarak karısmasını sağlayın ve pişirin, barbunyalar yumuşayıp piştiğinde tuzunu ekleyip hafifçe karıştırarak servis tabağına alın.Soğuduğunda maydanozla süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Yorum Gönder