Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Yağda Kuru Domatesler

Malzeme:
1 kg kurutulmuş domates
1 yemek kaşığı  kekik
1 yemek kaşığı tane karabiber
2-3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Yazdan kuruttuğumuz veya satın aldığımız kurutulmuş domatesleri bir kavanoza yerleştirelim, üzerine kekik,karabiber tanelerini,defne yaprağı ve tuzu ilave edelim ,domatesleri tamamen kapatacak şekilde zeytinyağı  ile dolduralım ve kapağını kapatıp ortalama yirmi gün bekletelim,bu zamanın sonunda kurutulmuş domatesler çok  lezzetli olarak yenebilecek hale geliyor.Kahvaltılarda,et,köfte,tavuk ızgara ve tavalarının yanında kullanırken ,domates kurularının yanına bir kaşık acı biber salçası koyalım çünkü kuru domatesle acı biber salçası fevkalade uyumlu bir tamamlayıcı oluyor ve birbirine çok yakışıyorlar.Meze olarak hazırlayacaksak ,önce  kuru domateslerin üzerine kavanoza doldurduğumuz yağdan iki yemek kaşığı alarak tavaya koyalım ,bir baş kuru soğanı  piyaz doğrayalım ve soteleyelim soğanlar yumuşadığında ,domatesleri de şerit şeklinde kıyıp tavaya ilave edelim iki üç dakika birlikte soteleyelim,hepsi bu.Ve çok nefis oluyor ,ılık olarak servis edelim.Afiyet olsun.

Not:Eğer kahvaltı da yemek için çıkardığınızı biraz yumuşatmak isterseniz mikrodalga fırında çoka zıcık tutun yeterince yumuşuyor.Afiyet olsun.
Yorum Gönder