Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Yağda Kuru Domatesler

Malzeme:
1 kg kurutulmuş domates
1 yemek kaşığı  kekik
1 yemek kaşığı tane karabiber
4-5 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Yazdan kuruttuğumuz veya satın aldığımız kurutulmuş domatesleri önce yıkayıp kağıt havlu üzerinde kurutalım (yani suyunu alalım)ve   bir kavanoza yerleştirelim, yarım litre kadar zeytinyağının içine  kekik,karabiber tanelerini,dövülmüş sarımsak,yeteri kadar  tuz  ilave edelim karıştıralım ve domateslerin üzerine dolduralım eğer yağ domatesleri tamamen kapatmazsa üzerine ilaveten yağ ekleyelim,kapağını kapatıp  kavanozu çalkalayarak tüm malzemenin karışmasını sağlayalım .
Bir hafta kadar beklettikten  zeytinyağındaki kurutulmuş domateslerimiz kullanılmaya hazırdır.
    Kahvaltılarda,et,köfte,tavuk ızgara ve tavalarının yanında kullanırken ,domates kurularının yanına bir kaşık acı biber salçası koyalım çünkü kuru domatesle acı biber salçası fevkalade uyumlu bir tamamlayıcı oluyor ve birbirine çok yakışıyorlar.
    Meze olarak hazırlayacaksak ,önce  kuru domateslerin üzerine kavanoza doldurduğumuz yağdan iki yemek kaşığı alarak tavaya koyalım ,bir baş kuru soğanı  piyaz doğrayalım ve soteleyelim soğanlar yumuşadığında ,domatesleri de şerit şeklinde kıyıp tavaya ilave edelim iki üç dakika birlikte soteleyelim,hepsi bu.Ve çok nefis oluyor ,ılık olarak servis edelim.
   Veya doğrudan kavanozdan çıkarıp istediğimiz şekilde tüketetlim.
   Afiyet olsun.

Not:Eğer kahvaltı da yemek için çıkardığınızı biraz yumuşatmak isterseniz mikrodalga fırında çok azıcık tutun yeterince yumuşuyor.Afiyet olsun.
Yorum Gönder