Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

12 Ekim 2010 Salı

Selanik Kurusu

Malzeme:
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1+ 2/1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartama tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı anason
4 su bardağı un
Yapılışı:
Tüm malzemeyi yoğurunuz ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz,30 a 30 bir fırın kabına yayıp spatula yardımı ile düzeltiniz.Kek pişirir gibi pişiriniz. Fırından çıkardıktan ve soğuduktan sonra10-15 cm eninde 1er cm kalınlığında dilimler elde ediniz ve onları tekrar fırın tepsinize dizerek fırınınızda 10-15 dakika kızartınız veya adı gibi kurutunuz.Arzu ederseniz içerisine üzüm yerine meyva kurularıda kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.
Yorum Gönder