Bu Blogda Ara

9 Şubat 2018 Cuma

Fındıklı Kurabiye

eskimutfak.blogspot.com

Ağızda dağılan,çok gevrek,nefis bir kurabiye tarifi.










Malzeme:
250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
2 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi veya 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un (yeterli miktarda)
Kurabiyelerin üzerine sürülmek üzere de bir yumurta sarısı

 Yapılışı:
Oda sıcaklığında tereyağı,yumurta sarısı,sıvı yağ ve pudra şekerini yoğurma kabında iyice karıştırıyoruz,ilaveten bir miktar un kabartma tozu ,kırılmış fındık ve limon kabuğu rendesi veya vanilyayı (tercih sizin) katıp yoğuruyoruz ,unu azar azar kullanarak çok yumuşak olmayan bir kurabiye hamuru elde ediyoruz  ve arzu ettiğimiz gibi şekillendirerek  pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsilerine sıralıyoruz.Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Not-1-Un miktarı vermedim,yanınızda çok miktar un bulundurun ve azar azar kullanarak kurabiyenin kıvamını ayarlayın.

Not-2- Yumurtaların sarısını bu kurabiyede kullandıktan sonra,kalan beyaz kısmını  beze (mereng )yaparak değerlendirebilirsiniz.

Not-3- Yukarıda verdiğim ölçüden iki tepsi,ortalama kırk tane kurabiye çıkıyor.

Hiç yorum yok: