Bu Blogda Ara

13 Haziran 2015 Cumartesi

Şakşuka

eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
2 adet bostan patlıcan
300 gr sivri biber
500 gr domates
1 baş iri kuru soğan
1 baş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı (veya her hangi bir çeşit sıvı yağ)
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
tuz

Yapılışı:
Tavaya yağı koyup kızdıralım,önce küçük kesilmiş patlıcanları kızartıp servis tabağına alalım,sonra tavadaki yağa piyaz doğranmış soğanı ilave edip hafif kavuralım,üzerine küçük kesilmiş biberi  ekleyip biberler kavrulana kadar pişirelim daha sonra kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri,kıyılmış sarımsakları,sirke,şeker ve yeterince tuzu da ilave edip domatesler hafif eriyinceye  kadar kısık ateşte pişirelim en son tavadaki malzemeyi kızarmış patlıcanların üzerine döküp servis yapalı.Afiyet olsun.

Not:Şakşuka yapacağınız zaman yukarıda yazılı olan malzemeye patates ve kabak ilave edebilirsiniz,o şekilde yapılan tariflerde vardır.Önce patatesi,sonra sebzeleri kızartmak kaydıyla.


Hiç yorum yok: