eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
2 adet bostan patlıcan
300 gr sivri biber
500 gr domates
1 baş iri kuru soğan
1 baş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı (veya her hangi bir çeşit sıvı yağ)
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
Tavaya yağı koyup kızdıralım,önce küçük kesilmiş patlıcanları kızartıp servis tabağına alalım,sonra tavadaki yağa piyaz doğranmış soğanı ilave edip hafif kavuralım,üzerine küçük kesilmiş biberi ekleyip biberler kavrulana kadar pişirelim daha sonra kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri,kıyılmış sarımsakları,sirke,şeker ve yeterince tuzu da ilave edip domatesler hafif eriyinceye kadar kısık ateşte pişirelim en son tavadaki malzemeyi kızarmış patlıcanların üzerine döküp servis yapalı.Afiyet olsun.
Not:Şakşuka yapacağınız zaman yukarıda yazılı olan malzemeye patates ve kabak ilave edebilirsiniz,o şekilde yapılan tariflerde vardır.Önce patatesi,sonra sebzeleri kızartmak kaydıyla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder