eskimutfak.blogspot.com
Kebap için malzeme:
500 gr kıyma (kuzu-dana karışık)
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 dilim ekmek (ıslatılmış,sıkılmış)
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür için malzeme:
8-10 adet yeşil sivri biber
5 adet domates
Sos malzemesi
1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Ve tamamlama malzemesi olarak:
500 gr yoğurt
4-5 diş sarımsak
1+1/2 pide ekmeği
Yapılışı:
Ekmeği ıslatıp sıkarak yoğurma kabına koyuyoruz,soğanı rendeleyip,sarımsağı dövülmüş olarak ilave ediyoruz,yumurta,karabiber,kimyon,tuz ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve parmak büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.Bu arada pideleri küçük, yani birer lokmalık büyüklükte kesip fırın tepsisine dolduruyoruz ve fırınımızın sadece üst kısmını 180 derece ısıtarak hazırlıyoruz.Hazırladığımız köfteleri yağsız bir tavanın zeeminini hafifçe yağlayarak kızartıp bir fırın kabına alıyoruz ve ısıttığımız fırının zemininde sıcak olarak muhafaza ediyoruz,pideleri koyduğumuz tepsiyi de fırının orta rafına koyup hafif kızartarak sıcak tutuyoruz.Yine yağsız tavada biber ve domatesleri(domatesler ikiye kesilmiş olarak) pişiriyoruz(her hangi bir yöntemle ızgara da edilebilir)..
En son bir küçük tavada tereyağı ve salçaları hafifçe kavurup, bir su bardağı suyla incelterek iki üç dakika kaynatıp sosumuzu hazır ediyoruz.Şimdi sıra servise geldi; servis tabaklarına kızarmış sıcak pideleri paylaştırıyoruz,üzerine kebapları yerleştiriyoruz,kebapların üstüne dört-beş diş ezilmiş sarımsakla lezzetlendirilmiş yoğurttan koyup tabağımızı ızgara edilmiş biber ve domatesle zenginleştiriyoruz, kebabımıza salçalı sos gezdirerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder