Malzeme:
6oo gr ince bulgur (köftelik)
6oo gr ince bulgur (köftelik)
200 gr çiğ köftelik yağsız kıyma (iyi çekilmiş)
1/2 su bardağı urfa isot biberi
1 yemek kaşığı karabiber
1 baş büyük kuru soğan
5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1 su bardağı kadar soğuk su
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
tuz
Yapılışı :
Önce yarım su bardağı isotu üstüne çıkacak kadar su ile ıslatıyoruz,yoğurma kasemize köftelik bulguru,ince rendelenmiş domatesi, incecik kıydığımz kuru soğanı, ıslattığımız isotu ,karabiberi, et ve yeteri kadar tuzu
koyup ara ara sudan malzemenin üzerine ekleyerek yumuşayana kadar yoğuruyoruz,salçaları ilave edip karışana kadar yoğuruyoruz ,en son maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyıp köftemize
karıştırıyoruz. Hepsi güzelce karıştıktan sonra küçük küçük parmak izli
köfteler yapıp servis tabağımıza maruların üzerine sıralıyoruz ve bol marul,ve kıvırcık yaprağı ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder