Bu Blogda Ara
5 Haziran 2014 Perşembe
Kabak Dolması
Malzeme:
300gr kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
4 adet taze soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet nane
yarım demet reyhan
yarım demet dereotu
tuz
1kg dolmalık kabak (sakız kabağı)
Yapılışı:
Önce kabakların dış kısmını sebze oyacağı ile kazıyalım ve dolmalık boyutlarda bölüp oyalım,Bir karıştırma kabına pirinci koyup ayıklayıp yıkayalım,kıymayı ilave edelim, kuru soğanı ve taze soğanı yemeklik doğrayalım ,domatesleri rendeleyelim,zeytinyağı, salça ,karabiber ve tuz ekleyelim ,içine reyhan,dereotu ve naneyi incecik kıyalım güzelce karıştıralım .Hazırladığımız oyulmuş kabakların içini sıkı olmamak kaydıyla dolduralım .Ve hazır olan dolmalarımızı tencereye yerleştirelim, üzerine boyutlarını geçmeyecek miktarda su koyalım ve kaynama elde ettikten sonra ocağı kısarak pişirmeyi tamamlayalım.Pişen kabak dolmalarını sıcak olarak,sarımsaklı veya sade yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsun.
Not: Ben iç malzemesini biraz fazla yaptım,kabak dolmalarının içine bir kaç tane de taze yaprak (asma yaprağı) sardım,çünkü ilkbaharda kabak-yaprak karışık çok lezzetli oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder