i
Malzeme:
1kg taze fasulye
500 gr kuşbaşı et
1 baş kuru soğan
4 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayın ( ben marketlerde satılan fasulye ayıklayıcısı ile ayıklıyorum hem kenarlarını incecik alıyor hem de çok estetik oluyor)yıkayın kenarda bekletin.Tencereyi ocağa koyun, zeytinyağını ilave edip kuşbaşı etleride ekleyin kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin,daha sonra soğanı yemeklik doğrayarak beraber biraz daha kavurun domatesleri ve sarımsakları ekleyin bir iki daha çevirin ve fasulyeleri ilave edin üzerine suyu dökün kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ve en son tuzunu ekleyin( tuzu fasulye piştikten sonra koyuyorun ki fasulyeler sertleşmesin)tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlayın yemeğiniz hazırdır.afiyet olsun.
1kg taze fasulye
500 gr kuşbaşı et
1 baş kuru soğan
4 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayın ( ben marketlerde satılan fasulye ayıklayıcısı ile ayıklıyorum hem kenarlarını incecik alıyor hem de çok estetik oluyor)yıkayın kenarda bekletin.Tencereyi ocağa koyun, zeytinyağını ilave edip kuşbaşı etleride ekleyin kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin,daha sonra soğanı yemeklik doğrayarak beraber biraz daha kavurun domatesleri ve sarımsakları ekleyin bir iki daha çevirin ve fasulyeleri ilave edin üzerine suyu dökün kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ve en son tuzunu ekleyin( tuzu fasulye piştikten sonra koyuyorun ki fasulyeler sertleşmesin)tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlayın yemeğiniz hazırdır.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder