Bu Blogda Ara

25 Temmuz 2018 Çarşamba

Beze (Mereng)

eskimutfak.blogspot.com






















1- 3 yumurta akı
2-1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
3-1 çimdik tuz

Yapılışı:
Önce yumurta aklarını mikserle kar gibi ve sıkı bir köpük oluncaya kadar çırpıyoruz,çırpmaya devam ederken şekeri kaşık kaşık tamamı tükeninceye kadar yumurta aklarına ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz,çok katı kaşıktan dökülmeyecek katılıkta olduğunda ,kaşıkla veya krema pompası ile pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sık sık sıkıyoruz(ancak birbirine yapışmayacak sıklıkta) 100 dereceye ayarlanmış fırında iki buçuk-üç saat pişiriyoruz (bu sürede içleri ancak pişiyor) ve piştikten sonra çıkarıp soğumasını bekliyoruz,soğuduktan sonra kavanozlara doldurup uzun süre bayatlamadan çay kahve yanında tüketiyoruz .Afiyet olsun.

Not: Bu nefis ikramlıklara bazı zamanlarda çırpma işlemi bittikten sonra ceviziçi,fıstık veya damla çikolata karıştırarak da yapıyorum,çeşnili de çok güzel oluyor.

Hiç yorum yok: