Bu Blogda Ara

13 Ekim 2017 Cuma

Havuçlu Tarçınlı Kek

eskimutfak.blogspot.com








Malzeme
3 yumurta
1+1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı tereyağ veya sıvı yağ
3 su bardağı un
3 adet orta boy havuç
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı dolusu tarçın
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı bal


Yapılışı:
Çırpma kasesine yumurta toz şekeri ve sütü koyup karıştırıyoruz, arkasından eritilmiş tereyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un,tarçın ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç,iri kıyılmış ceviz içini  ekleyip kaşıkla tamamen karıştırdıktan sonra,
pişirme kağıdı koyup yağladığımız bir fırın kabına kekimizi boşaltıyoruz ve 170  derece ısıtılmış fırında kontrol ederek pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırından çıkarıyoruz ve bir yemek kaşığı balı sıcak kekin üzerine bir fırça yardımı ile sürüyoruz ve soğuduğunda dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.




Not:Ben bu keki genelde pekmez ile yapıyorum ve pekmez ölçüsünü daha az kullandığım da oluyor,ama tam ölçü yukarıda yazdığım gibidir.Pekmez veya şeker miktarını damak tadınıza  göre ayarlayabilirsiniz..










Hiç yorum yok: