eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1 demet istifno
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 limon
1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı)
4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Ayıkladığımız istifnoyu yıkıyoruz ve yeteri kadar tuz eklenmiş bol suda diri kalacak şekilde haşlıyoruz ve süzüp servis tabağına alıyoruz, dövülmüş sarımsak,limon,zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak hardalı da ekleyip çok iyi karıştırarak sosunu hazırlıyoruz,servis tabağına aldığımız istifnonun üzerine gezdiriyoruz, nefis salatamız ,mezemiz hazırdır. Afiyet olsun
Samos,Midilli,Sakız adalı dostlara da selam olsun,çok güzel istifnolar yapıyorlar,tadı damağımda kaldığı için ülkeye döner dönmez hemen aldım,yaptım ve sizlerle paylaştım.Hepinize sevgiler,selamlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder