Bu Blogda Ara

30 Ocak 2011 Pazar

Etli Kereviz (terbiyeli)


Malzeme:
1 kg kereviz
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta 
1 limon
1su bardağı su
tuz
Yapılışı :
Kerevizi kök ve yapraklarıyla beraber ayıklayıp yıkayalım istediğimiz boyutta keselim, tencereye yağı koyalım soğanı incecik kıyıp kavuralım,daha önceden haşlanmış ve tam pişmiş olan kuşbaşı eti ilave edelim bir iki çevirip üzerine kerevizi ekleyelim onu da bir iki çevirdikten sonra bir bardak su ve yeteri kadar tuzu koyup kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim,diğer tarafta bir limonun suyu ile bir yumurtayı iyice çırpıp,tencereye döküp kerevizleri ezmeden karıştıralım,bir iki taşım kaynadıktan sonra yemeğimizi ocaktan alıp servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: