Bu Blogda Ara

28 Ocak 2011 Cuma

İncik Haşlama

i
4 adet kuzu incik
2 adet patates
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı yağ(istediğiniz bir çeşit)
tuz
Yapılışı;
Önce üzerini örtecek kadar su ile incikleri tencereye koyup (ben düdüklü tencerede yapıyorum)yumuşayıncaya kadar pişirelim,(bu arada etin suyu oldukça azalmıştır ,o şekilde kullanalım ayrıca su ilave etmiyoruz)patatesin,havucun kabuklarını soyup yıkayalım ve iri parçalar halinde keselim ,tane karabiberi,yağı ve yeteri kadar tuzu  tencereye ilave edelim.Sebzeler yumuşayıncaya  kadar kısık ateşte pişirelim,piştikten sonra her hangi bir çeşit pilav ile servis yapalım (ben sade pilavı tercih ediyorum ve çok yakışıyor).Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: