Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kurutulmuş Biber Haşlaması

 "Geleneksel Türk Mutfağı"nda kurutulmuş sebze ve meyvaların yeri ayrıdır ve mutlaka vardır.Kuru sebze dolmaları,kuru sebze kızartmaları,ızgaraları ve haşlamaları,meyva kurularından yapılan tatlılar ,kompostolar ve üzüm  hoşafı.

Malzeme :
100gr kurutulmuş biber
250 gr yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2-3 dş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Yazdan kurutulmuş biberleri bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.Bir tavanın içerisine zeytinyağını koyun kızdırın biberleri ve tuzu ilave edip iki üç dakika kavurun.Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip salata olarak veya çeşni olarak yemeğin yanında servis edin.Afiyet olsun.

ESKİ MUTFAK : Kuru Sebzeler ve Sarımsak
Yorum Gönder