Bu Blogda Ara

13 Ekim 2010 Çarşamba

Büryan Pilavı

Malzeme:
1 kg kuşbaşı kuzu eti(ben kemikli kullandım)
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
100gr tereyağı
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
Yapılışı:
Bir saat önce pirinçleri tuzlu kaynar suda ıslatın .Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Derince bir  fırın tepsisini ocağın üzerine koyun ,içine  tereyağını koyun ve soğanı incecik kıyarak hafifçe pembeleştirin.Tane karabiberleri ilave edin,süzülmüş pirinci ve damak tadınıza göre tuz ekleyip harmanlayın ve tepsinin  içine eşit bir şekilde yayın,üzerine haşlanmış kuşbaşı veya arzu ettiğiniz şekilde (ben yukarıda belirttiğim gibi kemikli  parça et kullandım)kuzu etlerini dizin,malzemelerin üzerine dört su bardağı kaynar et suyunu gezirip,sıcak fırında suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra fırınınızı kapatıp on onbeş dakika pilavınızı demlendirin.Pilavınız hazırdır sıcak sıcak servis yapın.afiyet olsun.

Hiç yorum yok: