Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Yumurtalı Ekmek



Malzeme:
10 dilim bayat ekmek
3 yumurta
1 çimdik tuz
kızartmak için yağ
Yapılışı:
Yumurtaları ve tuzu yayvanca bir kasede çırpın ,az miktar kızartma yağını tavada kızdırın bayat ekmeklerin her iki tarafını yumurtaya bulayıp pespembe kızartınve servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Not :Kahvaltıda veya çocukların okul dönüşü akşam yemeğinden önceki hafif beslenmelerinde   ideal bir yiyecek olarak sofraya koyabilirsiniz.Türk mutfağı çok bereketli ve çok zengin bir mutfaktır ,her şey değerlendirilir yumurtalı ekmekte bayat ekmeklerin değerlendirilişlerinin bir çeşididir.Çok lezzetli ve doyurucudur peynir çeşitleriyle de ideal bir ikili olur.Öneririm.
Yorum Gönder