Malzeme:
500 gr nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta sarısı
250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Pudra şekeri,kabartma tozu,yumurtanın sarıları ve oda sıcaklığındaki yağı yoğurma kabına alarak iyice yumuşatarak karıştırıyoruz, nişastayı azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak pişirme kağıdı serili tepsiye sıralayıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz olarak (kızartmadan) pişiriyoruz. (pişirme süresi vermiyorum ,kontrollü olarak kızartmadan pişiriyoruz).Piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve afiyetle tüketiyoruz.
Pudra şekeri,kabartma tozu,yumurtanın sarıları ve oda sıcaklığındaki yağı yoğurma kabına alarak iyice yumuşatarak karıştırıyoruz, nişastayı azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak pişirme kağıdı serili tepsiye sıralayıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz olarak (kızartmadan) pişiriyoruz. (pişirme süresi vermiyorum ,kontrollü olarak kızartmadan pişiriyoruz).Piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve afiyetle tüketiyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Not: Nişastayı biraz fazlaca bulunduralım ,azar azar ilave ederek kullanalım,az eksik veya fazla kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder