eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
500 ml etil alkol
500 gr toz şeker
1 kg vişne
3 adet kabuk tarçın
6-8 adet karanfil
4-5 adet kakule
1 adet muskat
Yapılışı:
Vişnenin sadece sapları ayıklanmış olarak tüm malzemeyi bir cam kavanoza koyuyoruz,kapağı kapatıp bir dolap içinde bir ay bekletiyoruz.Bir ay sonunda vişne likörümüzü süzerek şişelere dolduruyoruz ,sıkıca kapatıyoruz ve iki ay süreyle de bu şekilde beklettikten sonra,arzu ettiğimiz zaman kahve yanında veya çikolata eşliğinde tüketiyoruz..Veya nasıl tüketmek isterseniz.
Tarifi uyguladığınızda aroması çok hoş bir likör elde edeceksiniz.
Afiyet olsun.
Not-1-Ben vişne likörü yaparken su kullanmıyorum çünkü vişnenin suyu yeterince çıkıyor ve likörü inceltmek için de bu miktarı lezzet ve kıvam bakımından uygun buluyorum.
Not-2-Süzerek ayırdığımız vişne tanelerini dondurucuda saklayarak kek ve pastalarda kullanabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder