eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
Malzeme:
2 kg kapya biberi
2 kg domates
1 kg bostan patlıcan
500 gr havuç
500 gr acı biber
10 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeterince tuz
Yapılışı:
Domatesin ve havucun kabuklarını soyarak robottan geçiriyoruz ,biberi de robottan geçirip hepsini tencereye koyarak kaynatmak üzere ocağa alıyoruz.Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyuyoruz ,biberlerin de kabuklarını soyup çekirdeklerini de ayıkladıktan sonra her ikisini püre haline getiriyoruz ezilmiş sarımsaklarla beraber kaynamakta olan malzemelere ilave ediyoruz ve kaynayıp kıvam almaya başladığında; sirke,zeytinyağı,tane karabiber, kıyılmış maydanoz,toz şeker ve damak tadımıza göre yeterince tuz ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz.İstediğimiz kıvamı aldığında,kaynamakta iken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıyoruz ve kapaklar alt tarafa gelecek şekilde bir mutfak bezinin üzerine sıralıyoruz ,bir gün sonra gerektiğinde kullanılmak üzere kavanozları kilere kaldırıyoruz.
NOT-1- TÜM MALZEME FOTOĞRAFLARDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ İRİ OLARAK ROBOTTAN ÇEKİLMELİDİR.
Not-2- Kavanozların kilere kaldırırken sızıntı yapmadığından emin olmalıyız.
Not-3-Bu sosu; kahvaltı sofralarında ,ızgara et yemekleri ,tavuk,kızarmış patates,makarna soslarında,pizzalarda v.b yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.Son derece lezzetli bir çeşni.. Acı sevmeyenler tatlı biber kullanabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder