eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1 adet karnabahar (orta boy)
250 gr taze kaşar peyniri veya parmesan peyniri
2 adet yumurta
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Önce karnabaharı çiçek çiçek ayırıp tuz ilave edilmiş bol suda diri olarak haşlayalım ve süzelim,Diğer tarafta büyükçe bir kasede yumurta,un,karabiber,ince kıyılmış maydanozu,zeytinyağını ve yeteri kadar tuzu karıştırıp içine karnabaharları ekleyelim ve ezmeden hepsini bulamaça bulayalım,fırın kabına yerleştirelim,200 derece fırında yirmi dakika pişirelim,fırından çıkarmadan önce üzerine peynir rendesini serpiştirip kızarıncaya kadar tekrar pişirelim ve çıkarıp sıcak olarak servis yapalım.
Börek gibi çok lezzetli bir tarif,öneririm.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder