eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
4 dilim ekmek
3 diş sarımsak
5-6 yaprak fesleğen
3 kaşık zeytinyağı
2 adet domates
tuz
Yapılışı:
Bir kasenin içerisine dövülmüş sarımsak,fesleğenin yarısını çok incecik kıyılmış olarak koyuruz ve zeytinyağını da ekleyip kaşıkla iyice eze eze karıştırıyoruz,dört dilim ekmeğimizi kızartıyoruz ve üzerlerine bir fırça yardımı ile hazırladığımız karışımı eşit şekilde sürüyoruz,minin minik doğradığımız domates ve fesleğenin kalanını yeterince tuzla harmanlayıp ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz.
Hepsi bu kadar;genelde İtalyan tarzı lokantalarda ana yemek beklenirken ön atıştırmalık olarak servis ediliyor,bizim damak tadımıza fevkalade uygun.
Biz de bu lezzetli atıştırmalığı kahvaltıda ,akşamüstü çaylarında ve kahvemizin yanında ve hatta şarap keyfimizi bir parça peynir ,bir dilim bruschetta ile ziyafete de dönüştürebiliriz..
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder