eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
8 adet kuru incir
2+1/2 su bardağı süt (iki buçuk su bardağı)
Yapılışı:
Önce incirleri sıcak suda onbeş dakika bekletelim , incirler sıcak suda yumuşarken sütü kaynardan daha az sıcaklığa getirelim,yumuşamış kuru incirleri küçük küçük doğrayalım ,sütle beraber robottan geçirelim ve kaselere paylaştıralım (daha robotta iken incirin mayalama özelliğinden ötürü tatlımız muhallebi kıvamını almaktadır) , soğuduktan sonra buzdolabına koyalım.Ortalama iki saat sonra üzerini ceviz,fındık veya bademle çeşnilendirip,tarçın ekerek servis yapalım. Afiyet olsun.
İki malzemeyle gayet sağlıklı ve lezzetli bir geleneksel tat,denemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder