eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
8 adet kuzu ayağı
Terbiye malzemesi.
1 yemek kaşığı un
bir yumurta
1/2 su bardağı su
yeteri kadar tuz
--------------------------------
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
10-12 diş sarımsak
Yapılışı:
Temizlenmiş kuzu ayaklarını önce ateşe tutarak ütelemek ( buna zaman zaman ütülemek diyenler de oluyor,bunun amacı temizlenmiş kuzu ayaklarında olası kalıntıların yakılarak yok edilmesi),ütelenmiş ayakları çok iyi yıkayarak,üzerini iki üç parmak geçecek kadar suyla beraber düdüklü tencereye koyuyoruz ve tam bir saat pişiriyoruz.
Pişmiş kuzu ayaklarını tencereden çıkarıyoruz, kemiklerinden ayıklayarak paça suyunun içine geri ilave ediyoruz ve yeteri kadar tuz ilavesi ile bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz,sade içmek istiyorsak bu şekilde çorbamız hazırdır.
Eğer terbiyeli yapacaksak aynen yukarıda yaptığımız gibi kemiklerinden ayıkladığımız kuzu ayaklarını paça suyunun içine geri ilave ediyoruz,kaynamaya başladığında çorbamıza un,yumurta ve yarım bardak sudan oluşan malzemeyi iyice çırparak terbiye hazırlıyoruz içine katıyoruz,yeteri kadar tuz da ilave ettikten sonra bir iki taşım daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Ve çorbamız hazır, dövülmüş sarımsak ve sirke karışımıyla birlikte sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Not:Paça çorbasının kıvamını su ilave ederek arzu ettiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Biz kıvamlı ve sade olarak tüketmeyi tercih ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder