eskimutfak.blogspot.com
Yoğurt yapımı daha önce paylaştığımla çok farklı değil sadece daha kolay bir yöntem.
Malzeme:
2 litre süt (çiftlik,mandıra gibi yerlerden temin edilmiş doğal süt)
2 yemek kaşığı yoğurt
Yapımı:
Sütü önce kaynatıyoruz, bazı tariflerede daha uzun süre kaynatılması önerilse de ( ben sütün kimyasının değişeceğinden endişe ettiğim için) iki üç dakika kaynatıp yoğurt yapacağımız kavanozlara boşaltıyoruz ve süt ılıktan biraz sıcak (yani parmağımızın dayanabileceği sıcaklıkta ,termometre kullanıyorsanız 40- 45 derece) oluncaya kadar soğutuyoruz,iki kaşık dolusu yoğurdu iki üç kaşık sütle inceltip kavanozların içine kaşıkla paylaştırıp karıştırıyoruz ve kavanozlarımızı kapakları açık olmak kaydıyla mutfak fırınına sıralayıp fırının kapağını kapatıyoruz (fırın çalışmıyor,soğuk olarak) dört saat sonra çok güzel mayalanmış olan yoğurt kavanozlarımızın kapaklarını kapatıp buzdolabına koyuyoruz.Ve bir gün sonra tüketmeye başlıyoruz.
Not:Bu şekilde mayalanan yoğurt kullandığımız sürece sulanmıyor ve küçük miktarlar olarak mayaladığımız için kullanımı pratik oluyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder