Malzeme:
1 adet iri Çipura
2 baş kuru soğan
1 dilim taze zencefil
5-6 dal maydanoz
2 dilim limon
7-8 tane karabiber
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Fırın tepsisinin içine iki su bardağı kaynar su koyuyoruz,balığı önce ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine yerleştiriyoruz, balığın içine dilimlenmiş soğanları ince kesilmiş bir dilim zencefil,limon dilimleri,maydanoz,defne yaprağı ve tane karabiberleri dolduruyoruz,fırın ızgarasını fırın tepsisinin üzerine yerleştiriyoruz(suya temas etmeyecek şekilde)fırın kabına koyduğumuz balığı fırın ızgarasına yerleştiriyoruz üzerini bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp ,fırın tepsisi büyüklüğünde bir pişirme kağıdı ile balığın üzerini kapatıyoruz 200 derece ısıtılmış fırında ve kaynayan suyun buharında ortalama kırk dakika pişiriyoruz.suyunu kaybetmeden ve oldukça lezzetli bir şekilde pişen balığımızı ,zengin bir salata ile ile soğumadan servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
ESKİ MUTFAK : Tencerede Çipura Buğulama
ESKİ MUTFAK : Beyaz Şaraplı Balık Buğulama
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder