eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
250 gr tereyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pekmez
2 buçuk su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao(kakao isteğe bağlı olarak kullanılır)
2-3 su bardağı un (un tahminidir,biraz az veya çok olabilir azar azar kullanalım)
200 gr ceviziçi
Yapılışı:
Önce büyük bir kasede tahin,şeker ve pekmezi karıştıralım.
Tereyağını tencere de eritelim,unu ekleyip karıştırarak rengi açık kahverengine dönene kadar kavuralım.
Rengi dönmeye başladığında cevizleri ekleyelim ve pekmezli şekerli karışımı tencereye
ilave edelim. beş-altı dakika daha kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Helva toparlanmaya başladığında olmuş demektir.
Fotoğraftaki gibi veya benzeri bir servis kabına yağlı kağıt serelim ve helvayı boşaltıp düzelttikten sonra soğutalım ,daha sonra buzdolabına koyalım.
Ertesi gün ters çevirip kağıdı çıkaralım. Dilimleyip servis edelim.
Çok nefis bir helva oluyor,öneririm.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder