Malzeme:
500 gr irmik
250 gr tereyağı(veya kullanmak istediğiniz yağ)
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
350 gr dil peyniri
350 gr dil peyniri
1/2 su bardağı çam fıstığı veya 1 su bardağı file badem
Tarçın üzeri için( arzuya bağlı)
Yapılışı:
Yağı,irmiği ,bademi veya fıstığı bir tavaya koyup hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım,kavrulduktan sonra üzerine şekeri ve suyu ilave edip karıştırarak bir iki dakika pişirelim,daha sonra ocağı kapatmaya yakın kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişmesini sağlayalım.Ocağı kapattıktan sonra,ince kıyılmış dil peynirini helvanın içine karıştırıyoruz ve on- onbeş dakika demlendirip servis tabağına alalım.Biz sıcak yemeği seviyoruz,arzuya göre üzerine tarçın ve kaymak koyup(modaya uygun olarak dondurma da koyabilirsiniz) servis yapalım.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder