Malzeme:
1 litre süt
2 yemek kaşığı dolusu un (tepeleme)
1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu (tepeleme)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 parça damla sakızı (nohut tanesi kadar)
Ayrıca kızartma tepsisinde kullanılmak üzere
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Önce kare, orta boy cam bir fırın kabını eritilmemiş tereyağı ile bolca yağlayalım ve beş yemek kaşığı toz şekeri eşit şekilde tepsiye serpiştirelim.
Un,pirinç unu,yumurta sarısı,ezilmiş damla sakızı ve bir su bardağı toz şekeri tencereye koyalım,çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edelim ve ocağa alalım.Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve yağlayıp şekerlediğimiz fırın kabına eşit şekilde boşaltıp,yayalım (karıştırmamaya özen göstererek).
200° sadece alt kısmı ısıtılmış fırında altı nar gibi kızarıncaya kadar pişirip , tamamen soğuduktan sonra bir saat kadar buzdolabında bekletip,arzu ettiğimiz şekilde dilim veya dilimi rulo yaparak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not:Kazandibi tatlısını fırın yerine ocakta da dikkatle kontrol ederek kızartabilirsiniz,bu şekilde de gayet güzel oluyor ve daha çabuk kızarıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder